כמה חשמל הליכון חשמלי צורך

תוכן עניינים

אין כמו הליכה כאימון אירובי פשוט, אשר מתאים כמעט לכל אחד מאיתנו. לשם כך, רבים בוחרים כיום בהליכון חשמלי ביתי על פני הליכה בחוץ, זאת משום מגוון יתרונות משמעותיים; מזג האוויר בארץ לא מאפשר הליכה נעימה בחלק ניכר מימי החורף, וגם בקיץ נעים בהרבה לצעוד במזגן ולא בחום ובלחות שבחוץ ברוב השעות. 

ישנם אלו שמעדיפים להתאמן בפרטיות ביתם, ויש מי שבסביבת מגוריהם פשוט אין מסלולים מתאימים להליכה או ריצה. מול ההליכון בבית גם ניתן להציב מסך, לבהות בו, וכמעט לא לשים לב איך זמן האימון חולף מעצמו. מעל כל יתרונות אלו ניצבת תועלת מנגנון שיכוך הזעזועים; זה מעניק הגנה לברכיים ולשאר המפרקים העלולים להיפגע במהלך הליכה או ריצה בחוץ, במיוחד אצל מי שכבר חוו בעיות גב, מפרקים, ברכיים או ירכיים.

כמה זה עולה לנו?

עלות הליכון חשמלי ביתי מתחילה בכ-2000 ₪, מה שהופך פעמים רבות את רכישתו לכדאית ביחס לעלות מנוי חדר כושר. הכנסת מכשיר הביתה נותנת תקווה לאימון נגיש ותכוף יותר, ושנוספים במשפחה יצטרפו, יהנו ממנו גם הם, וישפרו את הבריאות והכושר.

לעומת מחיר רכישת ההליכון עצמו ועלות האחזקה, הוצאות האנרגיה השוטפות אינן גבוהות במיוחד.
אמנם מדובר במכשיר זללן חשמל יחסית, שצריכת האנרגיה שלו יכולה להקביל לזו של מזגן עוצמתי, אולם להבדיל ממיזוג שדולק שעות רבות, זמן הריצה וההליכה קצר מכך משמעותית.

לדוגמה הליכון מסיבי שעוצמתו 7 כוחות-סוס, שהם 5.22 קילוואט, כפול עלות קוט"ש (0.52 ₪ נכון לאפריל 2020) עולה 1.15 ש"ח לכל שעת פעילות. כמובן שצריכת החשמל של ההליכון מושפעת מעוצמת האימון ומשקל המתאמן, כך שבפועל תהיה עלות האנרגיה נמוכה מכך. במספרים כלליים מאוד, שימוש יומיומי בן כשעה יעלה לאורך שנה כ-200-300 ₪ עבור כל מתאמן, די דומה למחיר הפעלת מקרר למשל.

כמה חשמל הליכון חשמלי צורך

זקוק לטכנאי הליכונים ומכשירי כושר נוספים?

כמה חשמל הליכון חשמלי צורך?

כמה חשמל הליכון חשמלי צורך? / הדגם שלי?

אם ברצונכם לחשב באופן פרטני את צריכת החשמל של המכשיר שבידיכם, ניתן לעשות זאת כך: על ספק הכוח מצויינים הפרטים הבאים – V220, HZ50 וכמות הוואטים (למשל: W2000) אם לא מצאתם שם, יצוין נתון זה גם בחוברת השימוש. חלקו את מספר הוואטים הרשום באלף לקבלת מספר קילוואטים – שכאמור מחיר כל אחד מהם כ-0.52 ₪ לשעה. קחו בחשבון שהתוצאה המתקבלת מייצגת שימוש ריצה מאומץ, בעוד שהליכה מתונה ללא שיפוע תצרוך רק כחצי מכמות האנרגיה המדוברת.

אם רצונכם לחסוך בחשמל מתוך מודעות סביבתית או סתם כדי להפחית את ההוצאה, התייחסו לכך בשעת הקנייה. ישנם דגמים כגון Vo2 Metallix, Kettler Berlin S2 או Vo2 RUNFIT 87 המצטיינים בדירוג אנרגטי פחות (2 כ"ס ומעלה) ומולם אחרים כמו Spirit XT485/6 למשל, שעלולים לצרוך גם פי ארבע מהם (8.5 כ"ס).

עם זאת, קחו בחשבון שעוצמת המנוע רלוונטית ליכולות המכשיר; עוצמה של 4.5 כ"ס ומטה תספיק לאימוני הליכה מתונים, אך עבור מי שמבקשים לשלב אינטרוולים של ריצה ודופק מוגבר, מומלץ לבחור מסלול עם מנוע של 5 כ"ס לכל הפחות. 

מסקנות

אין ספק שהליכון כושר חשמלי בבית הוא שדרוג באיכות החיים ופוטנציאל הבריאות המשפחתית. תג המחיר לתועלות האלו מורכב ממחיר הרכישה, מתעריף שירותי האחזקה ומצריכת החשמל, כאשר השלישי הוא הנמוך שביניהם. על כן הוגן לומר שהדירוג האנרגטי הוא מרכיב משני בלבד בשעת בחירת הדגם המתאים עבורך. דרישות כמו דרגת העצימות הספורטיבית, נוחיות השימוש, גובה ומשקל המתאמן, איכות הצג האלקטרוני וכמובן שיקולי שירותי אחזקה ותיקונים סדירים הם משמעותיים בהרבה.

אהבת את המאמר? שתף\י אותו!

דילוג לתוכן