תקלה E1 בהליכון

התחלתם לחזור לכושר באמצעות הליכון של יורק או VO2? עשיתם את ההחלטה הנכונה כי מדובר בהליכונים שנחשבים למובילים, הן בשוק הביתי והן בשוק המקצועי הודות לתחכומו ולעמידות שלהם. לא פלא איפה שההליכונים של חברת יורק או VO2 נחשבים לפופולריים במיוחד.

ההליכונים של חברת יורק ו VO2 מגוונים במיוחד, כך שכל אחד יוכל למצוא את ההליכון שמתאים לו. למשל, אפשר לבחור הליכונים של החברה לפי קריטריונים שונים כמו מסת המשקל שהם נושאים, מהירות ההליכה/ריצה, גובה השיפוע, אופן התצוגה על המסך, גודל המסך ועוד. 

אנחנו מזמינים אתכם להמשיך לקרוא כדי לגלות מהי תקלה E1 בהליכון, איך אפשר לתקן לתחזק, מה עושים במהלך ההתקשרות עם טכנאי הליכונים ולא פחות חשוב – איך מונעים את הישנות התקלה ואיך מבצעים תחזוקה שוטפת של הליכון. אז שנתחיל:

תקלה E1 בהליכון

אבל מה קורה כאשר אתם מקבלים חווי של תקלה E1 בהליכון? הנה כל התשובות האפשריות ממומחי חברת ריפיט?

1. חיישן המהירות לא עובד, למשל בשל לכלוך שהצטבר בו (לרוב לאחר קבלת הודעת השגיאה ההליכון מפסיק לעבוד או מראה על תקלה בחיישן המהירות)

2. תקלה כלשהי במערכת החשמלית של ההליכון, למשל כבל התקשורת אינו מחובר טוב דיו או אינו תקין, תקלה במנוע (למשל כרטיס מנוע שאינו תקין או אינו מכויל), תקלה בחיבורי החשמל ו/או האלקטרוניקה של ההליכון, תקלה בצג ועוד. 

המשמעות היא שלא משנה מה מקור התקלה כי דבר אחד ברור – מדובר בבעיה מהותית שמצריכה טיפול מקצועי ע"י אנשים מיומנים ובאמצעות ציוד מתקדם. 

הליכון מסוג יורק או VO2 כולל מערכות חכמות, כך שטיפול בתקלות בהליכון זה מצריך לא רק ידע, אלא שימוש בציוד מתאים והכרות עם המערכות החשמליות בהליכון כדי למנוע החמרה של הבעיה. ובמילים אחרות – אל תנסו לתקן את ההליכון לבד. אתם יכולים רק להזיק ולא להועיל.

אז מה עושים?

הפעולה הראשונית שעליכם לעשות היא לבדוק אם מדובר בתקלה בהליכון או בשקע החשמל שלכם. עושים זאת באמצעות כבוי ההליכון מהמפסק הראשי (אך ורק כשהרצועה סטטית לחלוטין) והפעלתו מחדש, עדיף משקע חשמלי אחר בבית. 

אם פעולה זו לא גורמת לתיקון התקלה, אל לכם לקחת סיכונים מיותרים ועליכם ליצור קשר כמה שיותר מהר עם טכנאי הליכונים. חשוב לדעת שרק איתור יעיל, אמין ומהיר של התקלה בהליכון יחזיר את ההליכון לפעילות סדירה ואתכם לכושר.

יתרה מזאת – רק טיפול מקצועי ב תקלה E1 בהליכון יבטיח שתחסכו הוצאות עתידיות, למשל למנוע בזבוז כספים על טיפול חובבני (שימוש בחלפים לא מקוריים שיכולים לפגוע בפעולת ההליכון, גרימת תקלות עקב טיפול לא נכון ועוד) שבסופו של דבר עולה ביוקר. 

תקלה E1 בהליכון
תקלה E1 בהליכון

יש לכם תקלה בהליכון?

תקלה E1 בהליכון איך ניתן לפתור?

יצירת קשר עם טכנאי הליכונים

כדי להבטיח שתקבלו את השירות הטוב ביותר עליכם לבצע מספר פעולות:
1. תיאור התקלה במדויק לטכנאי ההליכונים. לעיתים אין צורך בהגעת טכנאי וניתן לטפל בתקלה מרחוק, כך שתיאור מפורט יכול לעבוד בשבילכם.

2. להשאיר את ההליכון במקומו כדי שהטכנאי יתרשם מהתנאים האותנטיים שבו הוא פועל. למשל, אם ההליכון נמצא במקום חשוף לאבק וללכלוך ייתכן והטכנאי ימליץ על הזזתו.

3. לשאול את הטכנאי את כל השאלות הרלוונטיות, למשל שאלות בנוגע לתחזוקה שוטפת של ההליכון, שאלות לגבי המיקום האידיאלי להליכון ועוד.

איך למנוע תקלות בהליכון?

כמו כל מכשיר כושר משוכלל, גם הליכון מסוג יורק או כל מסלול ריצה אינו חסין מתקלות ותקלה E1 בהליכון אינה לבד.
בהליכונים מסוגים שונים יש תקלות נפוצות נוספות, למשל תקלה E7 שמעידה על בעיה במערכת קביעת השיפוע, תקלה E2 שאף היא מעידה על בעיה במערכת החשמלית ותקלות נוספות. 

עם זאת, את רוב התקלות בהליכון מסוג יורק / VO2 ניתן למנוע בקלות באמצעות שימוש נכון וקבוע בהליכון ובעיקר – תחזוקה שוטפת. למשל, שימון וניקוי של אזורים מועדים לפורענות בהליכון, הקפדה על ביקורות שגרתיות של טכנאי הליכונים ועוד. 

תחזוקה שוטפת של הליכון מסוג יורק או VO2 

לפניכם כמה המלצות של חברת ריפיט שיעזרו לכם לשמור על ההליכון שלכם לאורך זמן:

שימון – יש לשמן את אזור הרצועת עם שמן מיוחד להליכונים לאחר כל 10 שעות עבודה
כיבוי – יש לכבות את ההליכון בצורה מסודרת (תחילה מאזור המסך ואח"כ באמצעות המפסק התחתון ליד כבל החשמל). יש להימנע מכבוי ההליכון באופן פתאומי ו/או דרך המפסק הראשי
מיקום – יש למקם את ההליכון בסביבה המתאימה מבחינת הגודל ולהרחיק ממנו (בעיקר מהחלק התחתון שלו) חפצים שיכולים להפריע לפעולתו
ניקיון – יש לנקות אבק מההליכון באופן קבוע, בעיקר באזורי החיבור, במסך וסביב הרצועה

דילוג לתוכן