הוראות הפעלה להליכון

תוכן עניינים

הוראות הפעלה להליכון חשמלי כל הטיפים החשובים  👇 

אם יש מכשיר כושר שהפך ללהיט גם בבית וגם במכוני הכושר, הרי שהוא ההליכון. בזכות העובדה שהליכה בקביעות או ריצה קלה ואף מקצועית טובים כל כך לבריאות, מספיק שיש הליכון בסביבה כי לחזק את הגוף, להפעיל את הלב, לבנות כושר מעולה ואפילו להוריד במשקל ולחטב את הגוף בצורה בריאה ונבונה.

אך לפני שמפעילים את המכשיר הפופולרי לבניית כושר ובריאות, קחו לתשומת ליבכם כמה הוראות הפעלה. הפעלה נכונה תשמור על בטיחותכם ובריאותכם ותאפשר מניעה של תקלות או קלקולים מיותרים. 

הפעלה במצב יבש בלבד 

אין להרטיב את המכשיר. כל הליכון, לא משנה של איזה יצרן, יש להפעיל בסביבה יבשה. חשוב להימנע מהפעלה בסביבה לחה שכן זה עלול לגרום לקלקולים, תקלות וקצרים. גם תחזוקה נכונה, שכוללת שימוש בסיליקון, לא מאפשרת הרטבה של אף חלק מחלקי מכשיר הכושר. 

לפני הפעלה, נקו בקביעות מאבק או לכלוך

כל הליכון צריך להפעיל כאשר הוא נקי מאבק או לכלוך. לפני הפעלה, במיוחד אם המכשיר לא היה מצוי בשימוש לאורך זמן, וודאו כי לא הצטבר אבק, שאין לכלוכים שנתפסו בחלקים הנעים, בין הרצועות ויתר החלקים. 

אין להשאיר חלקים רופפים לפני שימוש

כל יצרני ציוד הכושר המובילים בעולם מדגישים שלפני הפעלה יש לבדוק שאין חלקים רופפים או משוחררים. הוראות הפעלה אלה לא כוללות כמובן את החלקים שמעצם טבעם צריכים לנוע, כגון גלילים, סרנים, גלגלים, רצועות. המדובר על ברגים וחיבורים שצריכים תמיד להיות מחוזקים כראוי. בגלל שמדובר על מכשיר חשמלי שמופעלים עליו עומסים בלתי מבוטלים, מעת לעת יש לוודא תקינות את החיזוקים.

הוראות הפעלה להליכון

הוראות הפעלה להליכון

הוראות הפעלה להליכון

אל תשאירו את המכשיר פועל ללא השגחה וללא שימוש 

בבית או במכון, הליכון אמור להיות מופעל כאשר הוא בשימוש. אל תשאירו אותו פועל ללא השגחה או ללא שימוש. במיוחד הדבר ראוי להדגשה, כאשר בקרבת מקום ישנם ילדים או חיות מחמד. במידת הצורך, לאחר השימוש יש לנתק את המכשיר מהחשמל ולאחסן אותו הרחק מהישג ידם של ילדים (אם אפשרי, במצב מקופל ומאובטח). 

הטיפים שיעזרו להפעלה בטיחותית ופעילות נכונה 

• אל תמשמשו במכשיר בתור מתלה למגבות, בגדים וכיוצא בזה. כמו כן, המכשיר לא מיועד לשאת את משקלם של חפצים כבדים בקביעות. כשהוא לא בפעילות, השאירו את ההליכון נקי מחפצים ותוספות. 

• מאזור הפעילות הקרוב למכשיר, כדאי לפנות כל מכשיר או חפץ. במיוחד חפצים שיכולים להיתפס ברצועות, במסילות או בברגים. אם בכל זאת משהו נתפס, כבו את המכשיר וסלקו את ההפרעה. 

• תמיד עלו על ההליכון בזהירות. הקפידו להפעיל אותו תחילה במהירות נמוכה כדי למנוע מעידה. רק לאחר שהגוף מתחיל בפעילות, העלו בהדרגה את עוצמה המהירות, לפי הצורך. 

• אין לבצע תעלולים בזמן הפעילות, שימוש לב כי הידיים מונחות על הידיות, אל תפנו את הגוף לצדדים או לאחור. המכשיר לא נועד לביצוע קפיצות או לספוג טלטולים שאינם חלק מהפעילות הרגילה של הליכה או ריצה. 

• אם מרגישים ריח חרוך, הפסיקו מיד את השימוש במכשיר. במידה ולא מצליחים לתפעל את התקלה הזמינו טכנאי הליכונים

• אל תבצעו שינויים או אלתורים, לרבות שינויים במנוע, ברצועות או בכל חלק אחר, באופן בלתי מוסמך. החלפה של חלקים תיעשה כראוי רק לפי הנחיות יצרן והוראותיו. 

• מומלץ להשתמש בהליכון לאחר התייעצות עם רופא, במידה ויש ספק לגבי כושרו ובריאותו של המשתמש. 

התאימו את סוג תוכנית האימון לגיל, מצב הכושר הכללי ומצב הבריאות. 

• עליה על הליכון, רק בבגדי ספורט, נעולים בנעלים המתאימות לביצוע הפעילות.

 

אהבת את המאמר? שתף\י אותו!

דילוג לתוכן