החלפת משטחי ריצה להליכונים

תוכן עניינים

במהלך פעילות ספורטיבית שנעשית על הליכונים, דורך משטח הרגל (הנעל) על משטחי הריצה באופן עקבי שוב ושוב. העומסים, כפי שמסביר נציג חברת ריפיט גדולים מאוד. משום כך, משטח לא יכול לשמש ללא גבול מבלי שמבצעים החלפה. אך מתי להחליף ואיך לבצע את זה, אלו דברים שמצריכים הבהרות. 

איך אפשר לדעת מתי צריכים להחליף 

מספר סימנים מעידים על הצורך לבצע החלפת משטחי ריצה להליכונים. 

התרופפות – אם רואים שהשטח הקיים התרופף וגם כשמנסים למתוח או לחזק אותו הוא נשאר קצת רפוי ולא נוח לשימוש, הגיע הזמן לבצע החלפה. 

שחיקה – ככל שמשתמשים יותר במכשיר, לפעילות גופנית, הליכה מהירה וריצה, כך הוא נשחק. ברגע שמופיעים סימנים ברורים של בלאי, זאת אומרת שהגיע הזמן להסיר את הישן ולהחליף לרצועות חדשות. 

תקלות ותפעול לא נכון – תפעול לא נכון ותקלות עלולים להזיק להליכון עצמו וגם למשטח. כשמגיע הזמן, ניתן להיעזר בטכנאי מוסמך ולבצע שיפוץ, תיקון או החלפת משטחי ריצה לפי הצורך.

האם אפשר להאריך את חיי המשטח בצורה יעילה

כאשר המשטח נשחק או התבלה, אין צורך לגשת לחנות הליכונים ולרכוש דגם חדש מהניילונים. אבל בנוסף לכך שנהוג להחליף מזמן לזמן את המשטח שעליו רצים, עדיין קיימת אפשרות להאריך את חיי המשטחים הקיימים. ניתן להשיג זאת באמצעות כמה דרכים, למשל, תחזוקה שוטפת. שימוש בשמן מיוחד להליכונים מקטין את הבלאי והחיכוך ומאפשר להשיג יותר ביצועים תקינים לאורך זמן. 

את השימון כדאי לבצע בכל כ-10 שעות שימוש. בנוסף, מומלץ להימנע ככל האפשר מפגיעה בהליכון או במשטח הריצה. חבטות וחבלות מזיקים ולכן, גם כאשר המכשיר איננו בשימוש, לא כדאי להפוך אותו למנשא לחפצים שונים, במיוחד לא אם הם כבדים. בנוסף, כדאי להימנע משימוש במכשיר כשהוא חשוף לשמש. כלומר, לא למקם אותו במרפסת או בכל מקום אחר שאיננו מקורה.

החלפת משטחי ריצה להליכונים

משטח ריצה נשבר? רצועה נקרעה?

החלפת משטחי ריצה לכל סוגי ההליכונים

איך דואגים להחלפה נאותה

מקובל כי ביצוע החלפת משטחי ריצה להליכונים תתבצע באמצעות טכנאי הליכונים או איש שירות המנוסה בכך. כלומר, מישהו שמבצע תיקונים וטיפולים מסוג זה באופן קבוע. כדאי לציין כי ההחלפה איננה אך ורק מתיחה של הרצועה בתוספת שימון. מדובר ממש בפירוק זו הקיימת והכנסת חדשה. 

על מנת לדאוג להחלפה נאותה, חשוב שגם הרצועה החדשה תהיה מתאימה באורכה וברוחבה לסוג המכשיר שברשותכם. אם אין התאמה בגודל, המכשיר עשוי להינזק ומה שגרוע אפילו יותר, זהו עלול להוביל לפגיעה ביציבות, מעידה ופציעה בזמן הפעילות הספורטיבית. אמנם ניתן לרכוש כל מיני רצועות באופן פרטי אבל כאמור, אם רוכשים מידות לא מתאימות, שום דבר טוב לא יצא מזה. 

ומה לגבי אנשים בעלי חוש טכני, שמצוידים במקדחות? גם ניסיון בהתקנת רהיט כזה או אחר או תליית דיבלים לא בהכרח מסייעת. לא כל מי שרכש סטים מושלמים של מברגים ומפתחות הלן וכל יתר הכלים יבצע את הטיפול בכל מיני משטחי ריצה בצורה הכי טובה. הכלל פשוט – אם לא ניסיתם והצלחתם לבצע פעולה כזאת בעצמכם, עדיף שתקראו לאיש שירות. וודאו שהוא מכיר את סוג ההליכון שיש ברשותכם. ודאו שהוא מגיע עם כל הכלים המתאימים ועם רצועה איכותית וטובה. 

באותה ההזדמנות, כאשר מגיע אליכם הטכנאי, ניתן לבקש שיבחן את המכשיר ויבדוק שכל החלקים השונים תקינים. באותו הביקור כדאי שיבדוק שכל החלקים הנעים עובדים היטב, שהכרטיס האלקטרוני לא פגום, שהצירים אינם שחוקים ושמגנט הבטיחות (מפסק) מתוחזק היטב גם הוא. כך, שומרים על המכשיר ומונעים תקלות גם בהמשך הדרך.

אהבת את המאמר? שתף\י אותו!

דילוג לתוכן