החלפת כרטיס אלקטרוני להליכון

תוכן עניינים

אם פעם היו הליכונים לא יותר מאשר מסילות כושר פשוטות, כיום הפכו למכשירים חכמים ומשוכללים, שמעניקים אפשרויות רבות ומתקדמות כמו תוכניות אימון מורכבות, בקרה אלקטרונית על הפעילות הפיזית, וככל שלוח הבקרה עשיר יותר במדדים וצגים פעילים – הרי זה משובח ומהנה.

המוח ומערכת העצבים של המכשיר מרוכזים בכרטיס האלקטרוני המקושר למנוע שלו. הוא זה שמעבד את הנתונים, מנתח את הבקרה ומפעיל את דינמיקת הכושר הרצויה למתאמן. 

המבטים הקבועים שלנו בלוח הבקרה הם עדות לאתגר ולסיפוק בעת הפעילות הגופנית במסלול הריצה וההליכה, ומהווים יתרון ממשי בשיקול לשימוש במכשיר הכושר לעומת הליכה או ריצה בחוץ ובשטח.

אפשר לנסות לבד?

כאשר כרטיס אלקטרוני להליכון משתבש, כל מערך האימון המתוכנן נהרס, ופעילות המסלול כולו נפגמת. קל מאוד להבדיל בין תקלה מכנית לבין בעיה אלקטרונית בכרטיס; הנתונים לא יוצגו יופיעו חלקית, או משובשים וחסרים.

אם זיהיתם תקלה כזו, ראשית כדאי לבדוק עצמאית באופן פשוט. ראשית בדקו אם הסוללה דורשת החלפה. אם זו אינה הבעיה, כדאי לאתחל את המערכת הדיגיטלית. 

לשם כך פשוט כבו את המכשיר, נתקו פיזית את כבל החשמל מהשקע, חכו דקה, חברו מחדש ובדקו אם המוניטור חזר למוטב. אם הוא פעיל אך באופן משובש, אפשר לקרוא בחוברת ההוראות כיצד לאפס אותו. 

אם אתם כבר שם, כדאי לא להתעצל ולקרוא את כל הפרק העוסק באיתור תקלות כרטיס בחוברת שלכם, משום שעשויות להופיע בה עצות פרטניות לפתרון בדגם הפרטני שבידיכם. 

במידה וגם זה לא עזר, כנראה שלא יהיה מנוס מקריאה לטכנאי הליכונים מקצוען. למרבה הצער, שיבוש בכרטיס האלקטרוני להליכון אינה תקלה שהמשתמש הביתי הממוצע יוכל לפתור עצמאית. 

מוטב לעצור את האימון, משום שהמשך עבודה במכשיר עם כרטיס שאינו תקין עלול לא רק לעצבן, אלא להחמיר את הבעיה ואף לגרור גדולות ממנה.

תיקון או החלפת כרטיס אלקטרוני להליכון

תיקון או החלפת כרטיס אלקטרוני להליכון

החלפת כרטיס אלקטרוני להליכון

לתקן או להחליף?

אמנם הטכנולוגיה והכרטיסים האלקטרוניים של רוב מסלולי הריצה דומים בפעולתם, אך מטבע הדברים הם כוללים לוחות וחלקים אחרים זה מזה, המשתנים בין היצרנים והדגמים השונים. חובה להתאים נכונה לכל דגם הליכון את הכרטיס השייך לו. 

תיקון כרטיס אלקטרוני בלוי או תקול הופך כיום לנדיר יותר ויותר עם הירידה בעלויות החלפים האלקטרוניים, כדי לתקן נדרשת מיומנות רבה ומאמץ ניכר, בעוד שהמרה נעשית בקלות יחסית על ידי טכנאי, ומאפשרת לפתור את המשבר במהירות. 

למעשה החלפת כרטיס אלקטרוני היא כיום הפתרון העדיף בדרך כלל. בעוד שהכרטיסים החדשים הביתיים היקרים ביותר יעלו עד 800 ₪, הכרטיסים המקצועיים המחירים כבר מגיעים לסכום גבוהים מאוד טווח המחירים 1200- 2300 ש"ח.

עלות שעות התיקון במעבדה אלקטרונית יהיה לרוב יקר מכך, וגם עלול להסתיים בכישלון ואכזבה. 

הטכנאי, הכרטיס וההליכון הנכון

לעומת הטיפול השוטף, בדיקת והחלפת הכרטיס האלקטרוני מצריכים מיומנות טכנית מורכבת קצת יותר. יתכן וכלל אין צורך בהחלפה, אלא זיהוי כבל רופף שהשתחרר, מגע שהתנתק, או סתם בעיה קטנטנה אחרת, אך כזו שרק עין מיומנת תדע להבחין בה.

טכנאי מקצוען יהיה מנוסה בקשת רחבה של דגמים, וידע להתאים עבורם את הכרטיסים הדרושים, לחבר אותם היטב וליישם את כל הוראות היצרנים השונים. 

ישנם הליכונים הנעזרים בחלפים פרטניים וייחודיים, בעוד אחרים משתמשים בכרטיסים ג'נריים הניתנים להמרה פשוטה וזולה יותר.

הדבר מביא להבדלים בעלויות בין דגמים ומותגים, אך אלו מתבטאים במאות שקלים בודדות לכל היותר, כך ששיקול זה אינו משמעותי צרכנית בעת בחירת מכשיר זה או אחר. 

עם זאת, תמיד מוטב לדאוג לקנות הליכון של מותג עם אחריות יבואן, ולא דגם אקזוטי שייתכן שלא יימצאו לו חלפים בבוא היום.

אהבת את המאמר? שתף\י אותו!

דילוג לתוכן